Bovenstaande foto toont het spoorwegstation Sluiskil, ook wel station ‘Coegors’ of in het algemeen station ‘Koeschorre’ genoemd. De foto is vermoedelijk voor 1900 gemaakt. Zittend met twee honden bij zijn voeten, is waarschijnlijk stationschef Lammens te zien (herkenbaar aan zijn baard).

In de Coegorspolder werd rond 1870 de spoorweg Mechelen-Terneuzen aangelegd. Bij station Sluiskil sloot deze in 1871 in gebruik genomen spoorweg aan, op de in 1869 in gebruik genomen spoorweg Gent – Terneuzen. In 1892 werd een begin gemaakt met het aanleggen van wisselverbindingen aan de zuidkant van het station, zodat er van drie wisselsporen gebruik kon worden gemaakt. In 1903 kwam een dubbelspoor tussen station Sluiskil en Terneuzen gereed.

Station Sluiskil werd in 1869 in gebruik genomen bij de opening van de spoorweg Gent – Terneuzen. Het werd in 1951 gesloten en enkele jaren later gesloopt.

Onderstaande foto’s toont het station links rond 1900 en rechts in de jaren ’50 van de vorige eeuw.

Hoeve Zorgvliet stond in de Coegorspolder te Sluiskil, halverwege spoorwegstation Sluiskil en de A.C.Z.C. De leegstaande woning is in de jaren ’90 afgebrand en daarna gesloopt. De Coegorspolder wordt in Sluiskil ook wel ‘Koeschorre’ genoemd. De huidige schrijfwijze van Coegorspolder is nu Koegorspolder.